Οι Ταλιμπάν έβαλαν αγγελία για δημοσιογράφους

Ειδική σελίδα στο Facebook που λειτουργεί ως αγγελία προσέλκυσης προσωπικού ανέβασαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP). Η πακιστανική πτέρυγα των ισλαμιστών εξτρεμιστών αναζητά δημοσιογράφους αλλά και τεχνικό προσωπικό.

Όμως, στους χαλεπούς αυτούς καιρούς για την αγορά εργασίας, ακόμη κι εκεί η “μονιμότητα” ή τέλος πάντων μια σύμβαση αορίστου χρόνου, είναι άπιαστο όνειρο. Οι Ταλιμπάν ενημερώνουν τους δυνάμει υποψήφιους να μην περιμένουν πολλά καθώς οι... συμβάσεις θα είναι ορισμένου χρόνου αφού η οργάνωση θα προσλάβει εργαζομένους για να “καλύψει τις ανάγκες της” μέχρις ότου “λανσάρει τη δική της ιστοσελίδα”, όπως αποκάλυψε στο γαλλικό πρακτορείο AFP εκπρόσωπος της οργάνωσης!

Η σχετική σελίδα στο Facebook έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές εκατοντάδες likes.

“Η Umar Media ανακοινώνει περήφανα online ευκαιρίες για θέσεις εργασίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώτη ανάρτηση που εμφανίζεται στη σελίδα, η οποία γράφτηκε στις 25 Οκτωβρίου. Υπάρχει επίσης και αναλυτική περιγραφή καθηκόντων των υποψήφιων εργαζομένων. “Η περιγραφή της θέσης είναι επεξεργασία βίντεο, μεταφράσεις, sharing, μεταφορτώσεις, κατεβάσματα, και συλλογή απαραίτητων δεδομένων” αναφέρει η αγγελία.

Σε άλλη ανάρτηση, η Umar Media TTP καλεί “αδελφούς και αδελφές” συνεργάτες να χρησιμοποιήσουν το “πανίσχυρο όπλο της πένας”.