Η Lego κινδυνεύει να… ξεμείνει από τουβλάκια!

Μπορεί μία παιχνιδοβιομηχανία να... ξεμείνει από παιχνίδια, και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα; Κι όμως!

Η Lego, με τα γνωστά σφηνοτουβλάκια που λατρεύουν τα παιδιά και πλέον είναι η παιχνιδοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (ξεπερνώντας ακόμα και τη Mattel, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την κούκλα Barbie), φαίνεται πως δεν θα καταφέρει να παράξει αρκετά πλαστικά τουβλάκια για να καλύψει τη ζήτηση σε όλη την Ευρώπη, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο εκπρόσωπός της Ρόαρ Τράνγκμπεκ μιλώντας στο Reuters.

“Δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε όλες τις παραγγελίες από πελάτες για το υπόλοιπο του έτους”, ανέφερε ο Τράνγκμπεκ, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα επηρεαστούν από την... έλλειψη Lego.

Ο εκπρόσωπος της δανέζικης εταιρείας διευκρίνισε ότι η Lego θα καταφέρει να παραδώσει τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει, όμως πιθανόν να μην μπορέσει να ανταποκριθεί σε παραγγελίες που θα γίνουν αργότερα φέτος, λόγω της αυξημένης ζήτησης, η οποία, όπως σημείωσε, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Οι πωλήσεις της Lego κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση 18% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, προσπερνώντας τη Mattel και τη Hasbro, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις δύο ταινίες που έχουν γυριστεί με Lego και στα προϊόντα που συνδέονται με αυτές.

Η δανέζικη εταιρεία διαθέτει εργοστάσια στη Δανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και το Μεξικό, ενώ ετοιμάζει ακόμα ένα εργοστάσιο στην Κίνα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2017.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Lego, τα εργοστάσια λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς και “θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση”.