Βάνδαλοι ξέσπασαν σε… 62.000 φιάλες πανάκριβου κρασιού

Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου... και αυτοί οι βάνδαλοι “ευφράνθηκαν” με ένα μάλλον βίαιο τρόπο. Στόχος της οργής τους έγιναν 62.000 φιάλες από το πανάκριβο, πεπαλαιωμένο κρασί ετικέτας Soldera στο κτήμα Κάζε Μπάσε της Τοσκάνης.

Οι βάνδαλοι άνοιξαν τις κάνουλες από 10 τεράστια βαρέλια κρασιού έξι ετών και το άφησαν να καταλήξει όλο στον υπόνομο. Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα βρήκαν μόνο μερικές σταγόνες κόκκινου κρασιού στο πάτωμα.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για μια ενέργεια εκφοβισμού στο στυλ της Μαφίας. Η συνολική ποσότητα που χάθηκε, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας Σολντέρα, ήταν 62.600 λίτρα εξαιρετικού κρασιού. Μια φιάλη κρασιού Soldera ξεκινάει από τα 110 ευρώ και όλες είναι αριθμημένες σαν να πρόκειται για ράβδους χρυσού.

"Ουδέποτε είχα δεχθεί απειλές. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό ούτε για το ποιος μπορεί να το έκανε", δήλωσε σήμερα το πρωί ο ιδρυτής του οινοποιείου, ο 75χρονος Τζανφράνκο Σολντέρα. "Αυτό με ξεπερνάει. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό αυτών που το έκαναν, αλλά φαντάζομαι ότι, αν κάποιος σχεδιάζει να με εκφοβίσει, κάπως πρέπει να αρχίσει", πρόσθεσε.

Το κτήμα των 230 στρεμμάτων στο Μονταλτσίνο χρησιμοποιεί αμπέλια Σαντζοβέζε Γκρόσο για να παράγει το περίφημο κρασί.