Κέρδισε το πρωτάθλημα γαλλικού Scrabble… χωρίς να ξέρει γαλλικά!

Ένας Νεοζηλανδός που δεν μιλάει ούτε λέξη γαλλικά κέρδισε την Δευτέρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα του... γαλλόφωνου Scrabble, αφού αποστήθισε όλες τις λέξεις που περιέχονται στο επίσημο "λεξικό" του παιχνιδιού!

Ο Νάιτζελ Ρίτσαρντς, που ζει μόνιμα στη Μαλαισία, δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Scrabble: ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού το 2007 και το 2011. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό του, κατατροπώνοντας τους 74 (γαλλομαθείς, φυσικά) αντιπάλους του.

Ο Ρίτσαρντς είχε στη διάθεσή του εννέα εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού, όπως δήλωσε ο Αντουάν Ρουσό, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της γαλλικής ομοσπονδίας Scrabble.

Την Δευτέρα ο Ρίτσαρντς κέρδισε το πρωτάθλημα νικώντας τον Σελίκ Ιλαγκού Ρεκαουέ από το Γκαμπόν, σε μια παρτίδα που διήρκεσε τρεις ώρες.

Ο 50χρονος γενειοφόρος και διοπτροφόρος Νεοζηλανδός με την καταπληκτική μνήμη έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες: δεν του χρειάζεται να μετακινεί τα γράμματα στο ταμπλώ του ψάχνοντας τον καλύτερο συνδυασμό για να σχηματίσει μια λέξη.

Μετά τη νίκη του ο Ρίτσαρντς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό αλλά χρειάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια ενός διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του...

Παρακαλούμε περιμένετε ...