Φάλαινα σε απόσταση αναπνοής από σκάφος

Το βίντεο κόβει την ανάσα αλλά και κάνει το γύρο του διαδικτύου: ένας μπαμπάς με την κόρη του βγήκαν βόλτα με το σκάφος ανοιχτά του νησιού Φρέιζερ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Δεν μπορούσαν όμως να φανταστούν την παρέα που θα είχαν σε αυτή τη βόλτα. Ένα ζευγάρι φάλαινες κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από το σκάφος.

Οι φάλαινες φαίνεται να το απολαμβάνουν και να παίζουν με το σκάφος. Όμως το κορίτσι φαίνεται να μην το διασκεδάζει και τόσο πολύ και ανησυχεί ότι τα θαλάσσια κήτη θα αναποδογυρίσουν το σκέφος.

Το νησί Φρέιζερ εντάσσεται στη λίστα της UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και είναι γνωστό για τις φάλαινες που ζουν στα νερά γύρω του. Πολλές εταιρείες οργανώνουν κρουαζιέρα στην περιοχή με αποκλειστικό στόχο να δουν οι πελάτες τους φάλαινες από κοντά.

Το συγκεκριμένο είδος φάλαινας που ζει στην περιοχή, μεταναστεύει στις πολικές θάλασσες το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα γυρνά σε τροπικά και ημιτροπικά νερά για να ζευγαρώσει και να γεννήσει. Φτάνουν σε μήκος τα 20 μέτρα και τρέφονται αποκλειστικά με πλανγκτόν και ψάρια.