Corruptour: Ξενάγηση με λεωφορείο στη… διαφθορά του Μεξικό!

Οι επισκέπτες του Μεξικού που θέλουν να ανακαλύψουν τη σκοτεινή και διεφθαρμένη πλευρά της βιομηχανικής πόλης Monterrey δεν έχουν παρά να… κλείσουν θέση για μια περιήγηση με το λεωφορείο «Corruptour».

Ένα χαρακτηριστικό, μπλε λεωφορείο που επάνω του έχουν ζωγραφιστεί τα πρόσωπα τοπικών πολιτικών δίπλα σε αυτά… γουρουνιών, ποντικιών και φυσικά… τσουβαλιών γεμάτα χρήματα.

Το λεωφορείο κάνει στάση σε 10 αξιοθέατα της πόλης, ενώ οι ηχογραφημένες ομιλίες περιγράφουν με λεπτομέρεια πώς δαπανήθηκε το δημόσιο χρήμα σε αυτά (το κυβερνητικό παλάτι, το κογκρέσο και άλλα δημόσια κτίρια).

Το «Corruptour» δημιουργήθηκε από τη μεξικανική οργάνωση «Via Ciudadana», που σκοπό έχει να εκθέσει την κατάχρηση της εξουσίας και την κακή χρήση του δημόσιου χρήματος, που είναι διαδεδομένη στη χώρα και φυσικά, σε μεγάλο βαθμό, περνά ατιμώρητη, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Η ομάδα του «Corruptour» ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να κινητοποιήσει τους Μεξικανούς, έτσι ώστε να πιέσουν τους πολιτικούς να λογοδοτήσουν και να δράσουν κατά της διαφθοράς.

Η περιήγηση διαρκεί μια ώρα και είναι δωρεάν. Ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες και, όπως αναμενόταν, από την πρώτη στιγμή γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο στους κατοίκους της πόλης, όσο και σε διπλανές κοινότητες, τουρίστες, αλλά και μέσα ενημέρωσης από όλη τη χώρα.