Πωλείται η ηλεκτρονική διεύθυνση www.embola.com σε τιμή ευκαιρίας!

Αυτό και αν είναι επιχειρηματικό δαιμόνιο. Βλέποντας μπροστά, το 2008, ο πρόεδρος μιας επενδυτικής εταιρείας στη Νεβάδα των ΗΠΑ άνοιξε την ιστοσελίδα http://www.ebola.com/με πληροφορίες για τον ιό, με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.  

Σήμερα, ο Τζον Σουλτζ, πρόεδρος της Blue String Ventures πουλά την ηλεκτρονική διεύθυνση σε τιμή "συζητήσιμη", που ξεκινά από 150.000 δολάρια και εξαρτάται από τις εξελίξεις στην επιδημία στη Δυτική Αφρική.  

"150.000 δολάρια δεν είναι ένα τεράστιο ποσό για ένα premium domain και για το γεγονός ότι ο Εμπολα είναι η πρώτη είδηση παγκοσμίως. Μάλιστα, αντίστοιχες διευθύνσεις έχουν πωληθεί για επταψήφιο νούμερο. Μόλις φέτος το Whisky.com πωλήθηκε για 3.1 εκατομμύρια δολάρια και το MI.com για 3.600.000" είπε ο Σουλτζ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNBC, περιμένει ενδιαφέρον από παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες καθώς αρκετές διευθύνσεις που αφορούν ασθένειες ανήκουν ήδη σε φαρμακοβιομηχανίες: το Cancer.com και το Obesity.com ανήκουν στη Johnson & Johnson, ενώ το Arthritis.com ανήκει στη Pfizer και το Diabetes.com σε εταιρεία που συνεργάζεται με τη GlaxoSmithKline.