Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μπουντρούμι του κόμη Δράκουλα

Μια ανατριχιαστική ανακάλυψη (μολαταύτα μεγάλης ιστορικής αξίας) ισχυρίζονται πως έκαναν αρχαιολόγοι στην Τουρκία: βρήκαν το μπουντρούμι του κόμη Δράκουλα.

Ο Ρουμάνος πρίγκιπας Βλαντ Τέπες (πρίγκιπας της Βλαχίας), το ιστορικό πρόσωπο που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τον... αιμοβόρο μύθο του Δράκουλα, είχε το προσωνύμιο Βλαντ ο Ανασκωλοπιστής. Του αποδόθηκε εξαιτίας της βίαιης συνήθειας του να καρφώνει τους εχθρούς του σε παλούκια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Hurriyet, το μπουντρούμι βρέθηκε στη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στο αρχαίο κάστρο Τοκάτ (Tokat), στο οποίο οι Οθωμανοί είχαν φυλακίσει τον Βλαντ γύρω στα μέσα του 1400.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δυο μπουντρούμια και εκτιμούν ότι στο ένα ήταν φυλακισμένος ο Βλαντ ο Ανασκολοπιστής.

Ο Βλαντ κληρονόμησε το πατρώνυμο “Dracul” ή “δράκος” από τον πατέρα του, Βλαντ το δεύτερο, ο οποίος άνηκε στο Τάγμα του Δράκου- μια ομάδα που μαχόταν ενάντια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο μύθος θέλει τον Ανασκωλοπιστή, μετά από μια μάχη, να δείπνησε στο δάσος ανάμεσα στα πτώματα των νεκρών εχθρών τους και να βουτούσε το ψωμί του στο αίμα τους.  

Το όνομα του Βλαντ έγινε θρύλος και τροφοδότησε την πένα του Μπραμ Στόκερ (Bram Stoker), ο οποίος δημιούργησε τον αιμοδιψή χαρακτήρα Δράκουλα.