Εργοδότης δίνει στους υπαλλήλους του όση άδεια θέλουν, όποτε θέλουν!

Οι περισσότεροι από εμάς όταν το διαβάσουν θα νομίσουν ότι πρόκειται για ανέκδοτο, όμως δεν είναι: το αφεντικό της Virgin Group, ο Richard Branson, δίνει στους υπαλλήλους του άδεια για όσο καιρό θέλουν και όποτε τη θελήσουν!

Ο Branson έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι οι εργαζόμενοι του μπορούν "να πάρουν άδεια όποτε το θελήσουν και για όσο το θελήσουν". Μάλιστα προσθέτει ότι δεν χρειάζεται να ζητήσουν έγκριση της άδειας τους, ούτε να ενημερώσουν για το πότε θα γυρίσουν.

Όπως είπε, την ιδέα την πήρε την κόρη του που διάβασε για κάτι σχετικό στο Netflix.

"Έγκειται στον εργαζόμενο να αποφασίσει πότε θέλει να πάρει μερικές ώρες, μια μέρα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα off" έγραψε ο δισεκατομμυριούχος.

Όπως εξήγησε, αυτό θα κάνει τους εργαζόμενους να πάρουν άδεια μόνον όταν "νιώθουν 100% άνετοι ότι εκείνοι και η ομάδα τους είναι εντάξει στις προθεσμίες κάθε πρότζεκτ και ότι η απουσία τους δεν θα προκαλέσει ζημιά στην επιχείρηση και ως εκ τούτου στην καριέρα τους".

Για την ώρα, το μέτρο ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ αλλά αν πετύχει, θα το εφαρμόσει στις επιχειρήσεις του σε όλο τον κόσμο.

"Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι κάνουν οι άνθρωποι, όχι στο σε πόσες ώρες ή μέρες δουλεύουν. Όπως δεν έχουμε πολιτική 8ωρου, έτσι δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένη πολιτική για τις άδειες" συνεχίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Virgin Group είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση. Έχει 50.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες.