Κηρύχθηκε νεκρός το 1936 και σήμερα γιορτάζει τα 106 !

Τον ανακήρυξαν νεκρό το 1936. Και σήμερα γιορτάζει με χαρά και υπερηφάνεια τα 106α γενέθλια του. Ο Sam Ledward έχει μια ιστορία να αφηγηθεί που λίγοι θα την πίστευαν στην πραγματικότητα και πολλοί στο σινεμά...

Το 1936, μετά από ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήταν τόσο βαριά τραυματισμένος που έπεσε σε κώμα για 5 μέρες. Η κατάσταση βύθισης του ήταν τόσο βαριά που οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να ανακάμψει. Αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα υποστήριξης κι έστειλαν το σώμα του στο νεκροτομείο.

Εκεί όμως, προς μεγάλο τρόμο των ανθρώπων που δούλευαν εκεί, το “πτώμα” άρχισε να κινείται. Μέχρι που τελικά βγήκε... περπατώντας!

Αφού τότε ξεγέλασε το... Θεριστή, σήμερα, σε ηλικία 106 ετών μπορεί πια να λέει χωρίς ίχνος αλαζονείας: “νομίζω ότι θα τα βγάλω πέρα για λίγο ακόμη, δεν με ξεφορτώνεστε τόσο εύκολα εμένα”.

Η πρώτη του ανάμνηση όταν συνήλθε από το κώμα είναι να σπρώχνει μια νοσοκόμα γιατί τον τάιζε φαγητό που δεν του άρεσε, ενώ ήταν ακόμη αναίσθητος. Χρειάστηκαν περίπου 6 μήνες για να επουλωθούν τα τραύματα του. Κι άλλα 76 χρόνια για να τους πείσει όλους “πόσο υπέροχη είναι η ζωή”.

Η γυναίκα του πέθανε το 1993 και άφησε “διαθήκη” στην ξαδέλφη της να τον προσέχει και να τον φροντίζει.

Το αν ένας άνθρωπος που πήγε στον άλλο κόσμο αλλά επέστρεψε μόνος του χρειάζεται βοήθεια... είναι συζητήσιμο!