Ο κλειδοκράτορας του Πύργου κρατά… κλεμμένα κλειδιά!

Αλλαγή... κλειδαριάς και η φρουρά στις επάλξεις στον Πύργο του Λονδίνου καθώς άγνωστοι έκλεψαν τα κλειδιά του Πύργου και τώρα η ασφάλεια τρέχει να αλλάξει τις κλειδαριές. Στον Πύργο φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα κοσμήματα του Βρετανικού Στέμματος. Λόγω της ανεκτίμητης αξίας τους, χρειάσθηκε να αλλαχθούν τάχιστα έπειτα από την κλοπή δυο αρμαθιών με κλειδιά, οι κλειδαριές. Την αποκάλυψη έκαναν σήμερα υπεύθυνοι του μνημείου, ενός από τα πλέον επισκέψιμα αξιοθέατα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες έπειτα από την παράνομη είσοδο αγνώστου στον Πύργο, την αυγή της 6ης Νοεμβρίου.

Ο άγνωστος σύντομα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην έξοδο. Όμως στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του μνημείο αντιλήφθηκαν πως εξαφανίστηκαν τα κλειδιά που επέτρεπαν την πρόσβαση στην κινητή γέφυρα, που δεσπόζει πάνω από τον Τάμεση, στο εστιατόριο και στις αίθουσες εκδηλώσεων, σύμφωνα με την Ένωση Ιστορικών Βασιλικών Ανακτόρων, που έχει υπό την εποπτεία του το μνημείο.

Κανένας κίνδυνος ωστόσο δεν παρουσιάστηκε για τα κοσμήματα του Στέμματος, που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο τα αμύθητης αξίας διαδήματα και τα σκήπτρα που χρησιμοποιεί η βασίλισσα Ελισσάβετ Β’ σε ορισμένες επίσημες εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, καθώς ο ύποπτος δεν μπόρεσε να εισέλθει στον ίδιον τον Πύργο, όπου φυλάσσονται τα πολύτιμα εκθέματα.

“Ξεκινήσαμε μία εσωτερική έρευνα, η οποία αποφάνθηκε πως το σύστημά μας είναι πολύ ασφαλές”, πρόσθεσε η ίδια πηγή. “Μολαταύτα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διαδικασίες δεν τηρήθηκαν επακριβώς, όπως θα έπρεπε”, υπογράμμισε επίσης, προσδιορίζοντας πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.