Πήγαν Σικάγο για να… κατεβάσουν δύο άτακτους επιβάτες

Αμερικανικό αεροπλάνο άλλαξε πορεία για να αποβιβάσει δύο ανεπίδεκτους επιβάτες.

Η... τρελή-τρελή πτήση, υπ' αριθμόν 1462, ξεκίνησε από το Νιούαρκ, με προορισμό το Ντένβερ και οι δύο... δύστροποι επιβάτες που ανάγκασαν το αεροσκάφος σε μια άνευ προηγουμένου μανούβρα, έτυχε να κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο.

Μία γυναίκα, ετών 48, καθόταν και ήθελε να κάνει πίσω το κάθισμά της. Μάταια... Ο άνδρας που καθόταν πίσω της, στη σειρά 12 των καθισμάτων, 48 ετών, όχι μόνο είχε ανοίξει το τραπεζάκι του και χρησιμοποιούσε το laptop του, αλλά και χρησιμοποιούσε το Knee Defender, έναν μηχανισμό που πωλείται στις ΗΠΑ και απαγορεύει σε όποιος κάθεται στο μπροστινό κάθισμα από σένα να κάνει αυτό ακριβώς: να κατεβάσει το κάθισμά του.

Η γυναίκα όμως επέμενε. Φώναξε λοιπόν την αεροσυνοδό, η οποία εντόπισε το Knee Defender και ζήτησε από τον άνδρα επιβάτη να το βγάλει. Εκείνος, αρνήθηκε προκαλώντας τη μήνιν της γυναίκας. Εκείνη σηκώθηκε και του έριξε ένα ποτήρι νερό στο κεφάλι.

Τότε, ο πιλότος άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το Σικάγο, καθώς έτσι κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει μιας και η διαμάχη είχε οξυνθεί, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, της Ασφάλειας Αεροπορικών Μεταφορών, Ρος Φέινσταϊν.

Οι δύο επιβάτες ταξίδευαν στη θέση economy plus και αποβιβάστηκαν στο Σικάγο, όπου τους περίμενε η τοπική Αστυνομία.

Κατόπιν, το αεροπλάνο συνέχισε το ταξίδι του για το Ντένβερ, με καθυστέρηση μίας ώρας και 38 λεπτών. Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε δηλαδή τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ενδεικτικό της τεράστιας παράκαμψης του αεροσκάφους είναι το γεγονός ότι Ντένβερ και Σικάγο απέχουν περισσότερα από 1.200 χιλιόμετρα.