Η πιο διάσημη μελωδία στην ιστορία του κόσμου

Ποιος δεν έχει ακούσει τον ήχο κλήσης της Nokia; Μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει κανείς. Το γεγονός και μόνο ότι η διάσημη μελωδία ακούγεται 2 δισεκατομμύρια φορές τη μέρα και σχεδόν 20 χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο είναι από μόνο του αρκετό.

Ο συνθέτης της μελωδίας είναι ένας Ισπανός κιθαρίστας του 19ου αιώνα. Το όνομά του ήταν Φρανσίσκο Ταρέγκα και το 1902, συνέθεσε το κομμάτι «Grand Vals» που έμελλε να γίνει η πιο αναγνωρίσιμη μελωδία στον κόσμο.

Η μελωδία όμως δεν έγινε γνωστή με το όνομά του, αλλά ως ήχος κλήσης της NOKIA.

Tην ακούσαμε για πρώτη φορά το 1992, σε διαφήμιση της εταιρίας. Το 1994 βρισκόταν στη λίστα των ήχων κλήσης του κινητού 2110, με το όνομα «Type 7». Το 1999 μετονομάστηκε σε 'NOKIA tune' και έγινε το σήμα κατατεθέν της εταιρίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κολοσσός αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής, με τη δικαιολογία ότι αυτή έκανε διάσημη τη μελωδία του Ταρέγκα, που μέχρι τότε λίγοι... ήξεραν. Η ειρωνεία είναι ότι ο μουσικός ήταν εξαιρετικά ντροπαλός και απέφευγε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο. Ήθελε να τον ακούν μόνο οι στενότεροι φίλοι και συγγενείς του.

Σχετικά Tags
Nokia