Ο ελέφαντας που έμαθε να μιλάει κορεάτικα…

Είναι 15 χρονών κι έχει μάθει να λέει κάποιες λέξεις στα κορεάτικα. Και είναι... ελέφαντας!

Ο Κόσικ, ένας ασιατικός ελέφαντας που ζει στο Ζωολογικό Κήπο Έβερλαντ της Νότιας Κορέας εδώ και περίπου πέντε χρόνια, μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία και λέει απλές λέξεις.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τον ελέφαντα- φαινόμενο, δεν μπορούν ακόμη να εξηγήσουν πως το έχει καταφέρει αυτό. Υποθέτουν ότι η συμπεριφορά του ελέφαντα ενδέχεται να σχετίζεται με τις εμπειρίες του όταν ήταν ακόμη νεαρής ηλικίας.

Καθώς για αρκετά χρόνια ήταν ο μόνος ελέφαντας που ζούσε στο Έβερλαντ, τα παιδικά του χρόνια δηλαδή την πιο σημαντική για τους ελέφαντες φάση της ανάπτυξης τους και της σύναψης δεσμών μεταξύ τους, μοναδική συντροφιά του ήταν οι άνθρωποι.

“Υποθέτουμε ότι ο Κόσικ άρχισε να προσαρμόζει τους ήχους του για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς του με τους ανθρώπους, κάτι που έχουμε διαπιστώσει σε άλλα είδη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν ήχους” αναφέρουν οι επιστήμονες που τον παρακολουθούν.

Και παλαιότερα πάντως έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ελεφάντων που μπορούσαν να μιμηθούν άλλους ήχους, όπως τον ήχο του φορτηγού.

Όμως, ο Κόσικ μπορεί κολλώντας την προβοσκίδα του στο στόμα, να προφέρει καθαρά πέντε λέξεις: γεια, κάθισε, όχι, ξάπλωσε, καλό.

Ωστόσο οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι ο 15χρονος ελέφαντας να μην καταλαβαίνει το νόημα των λέξεων αυτών.