Η προσάρτηση της Κριμαίας έκανε Ρώσους πολιτικούς να τραγουδούν!

Μπορεί η αυτονόμηση της Κριμαίας από την Ουκρανία και η προσάρτηση της στη Ρωσία να έχει προκαλέσει οργή στη διεθνή κοινότητα, φαίνεται όμως ότι για κάποιους πολιτικούς στη Ρωσία είναι λόγος για να τραγουδάνε, από χαρά (;).

Ο Ρώσος πολιτικός Andrei Ivantsov που εκλέγεται με το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LDPR) στην περιοχή του Αστραχάν, συνέθεσε και τραγουδά ένα... μελό τραγουδάκι για την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία.

Το βίντεο ξεκινά με το Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακοινώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία και να λέει ότι οι κάτοικοι ψήφισαν την "επανένωση με τη Ρωσία". Μετά δείχνει τον Ivantsov να περιπλανάται σε ένα χιονισμένο δάσος. "Μετά από έναν μακρύ, ψυχρό χειμώνα, η Κριμαία ξύπνησε" τραγουδά ο Ivantsov.

Το LDPR έχει αρκετά ακροδεξιά στελέχη. Μάλιστα έχει... ιστορικό στο να χρησιμοποιεί την τέχνη για να εορτάσει - σηματοδοτήσει γεωπολιτικά γεγονότα. Το 2005 ο επίσης βουλευτής του, Alexei Mitrofanov, έφτιαξε ένα πορνογραφικό βίντεο στο οποίο εικονιζόταν μια γυναίκα που έμοιαζε στη Γιούλια Τιμοσένκο να προσπαθεί να αποπλανήσει τον τότε πρόεδρο της Γεωργίας, Μικαήλ Σαακασβίλι. Το βίντεο περιείχε σκηνές με το ζευγάρι γυμνό να κάνει σάουνα.  

Άλλη μια καλλιτεχνική "ανησυχία" του Ivantsov: