Αυτή είναι η σημερινή γυναίκα με τα μούσια

Αν και ο τίτλος "γυναίκα με τα μούσια" παραπέμπει σε θέαμα τσίρκου στις αρχές του αιώνα, εν τούτοις υπάρχει επιστημονική εξήγηση.   

Η 23χρονη Harnaam Kaur από το Μπέρκσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας, πάσχει από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, που προκαλεί στις γυναίκες υπέρμετρη τριχοφυΐα.  

Όμως, η νεαρή γυναίκα αν και έχει κανονική... γενειάδα ζει μια φυσιολογική ζωή και δηλώνει άνετα με τον εαυτό της.  

Η έντονη τριχοφυΐα ξεκίνησε όταν η μικρή Harnaam έγινε 11 ετών. Σε ηλικία 16 ετών, η Harnaam έγινε μέλος των Σιχ και σταμάτησε να ξυρίζεται, καθώς η θρησκευτική αυτή ινδουιστική οργάνωση απαγορεύει σε άνδρες και γυναίκες να κόβουν τις τρίχες από το σώμα τους.

Αν και σε μικρότερη ηλικία πέρασε πολύ δύσκολα και σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία, σήμερα η 23χρονη δηλώνει ευτυχισμένη με την εξωτερική της εμφάνιση και δέχεται αυτό που της έδωσε ο θεός.

Όπως λέει η ίδια, ο Σιχισμός τη βοήθησε να καταλάβει τα πραγματικά ενδιαφέροντα και σημαντικά πράγματα της ζωής και να αγαπήσει τον εαυτό της, ενώ δηλώνει πως το μούσι της την κάνει να αισθάνεται περισσότερο ελκυστική και θηλυκή!

"Μου αρέσει να βάφομαι. Πηγαίνω στα γυναικεία μαγαζιά χωρίς να αισθάνομαι άσχημα. Φοράω φούστες, φορέματα και κοσμήματα και μου αρέσει να φτιάχνω τα νύχια μου, όπως σε κάθε άλλο κορίτσι." λέει η νεαρή κοπέλα.

 

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει άλλες γυναίκες με προβλήματα εμφάνισης να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, η Kaur έχει μοιραστεί την ιστορία της στο YouTube και συνεχίζει να ανεβάζει βίντεο, παρά το γεγονός ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της.