Η ηθοποιός που έγινε διάσημη με το θάνατό της

Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή επάνω στη σκηνή, κατά τη διάρκεια κάποιας παράστασης, όμως η περίπτωση της ηθοποιού EdithWebster είναι μία από τις πιο... «ξεχωριστές» και ειρωνικές την ίδια στιγμή.

Η Edith Webster ήταν μια σχετικά άγνωστη ηθοποιός, η οποία δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της και να κάνει γνωστό το όνομά της κατά τη διάρκεια της ζωής της, κάτι που πέτυχε όμως... με τον περίεργο θάνατό της.

Η 60χρονη Edith Webster υποδυόταν το ρόλο της γιαγιάς στην παράσταση «The Drunkard», η οποία ανέβαινε στο Towson Moose Lodge της Βαλτιμόρης.

Σύμφωνα με την πλοκή του έργου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα todayifoundout.com, κατά  το δεύτερο μισό της παράστασης και λίγο πριν από το τέλος, η γιαγιά έπρεπε να τραγουδήσει το κομμάτι  "Please Don't Talk About Me When I'mGone» (Σε παρακαλώ μην μιλάς για μένα όταν θα έχω φύγει) και στη συνέχεια να... πέσει νεκρή στο πάτωμα.

Η Webster υποδυόταν τον ίδιο χαρακτήρα επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, όταν στις 24 Νοεμβρίου του 1986, εντελώς ξαφνικά, αφού τραγούδησε το κομμάτι της... έπεσε νεκρή στο πάτωμα... στην κυριολεξία!

Το κοινό, ως συνήθως, εντυπωσιασμένο από την εξαιρετική της ερμηνεία τής χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα, όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης της παράστασης Richard Byrd.

Μόνο που εκείνη δεν το άκουσε.

Το κοινό πίστεψε αρχικά ότι οι κραυγές για βοήθεια από τους συναδέλφους της ήταν μέρος του σεναρίου, όμως μετά από μερικά λεπτά κατάλαβαν ότι η ηθοποιός είχε καταρρεύσει επάνω στη σκηνή στην πραγματικότητα.

Οι γιατροί που την εξέτασαν ανέφεραν ότι είχε υποστεί μια μοιραία καρδιακή προσβολή.

Όπως δήλωσε η κόρη της Webster, δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηθοποιός υπέφερε από καρδιακή προσβολή ενώ υποδυόταν το συγκεκριμένο ρόλο. Η ίδια υποστήριξε ότι η μητέρα της είχε πάθει ξανά στο παρελθόν καρδιακή προσβολή, αλλά δεν είχε απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για θεραπεία.