Σάλος από τη “διπλή τουαλέτα” στο Ολυμπιακό Κέντρο του Σότσι

Μια απίστευτη φωτογραφία, που ανέβασε στο twitter o εμβρόντητος ανταποκριτής του BBC στο Σότσι, προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι άδικα, καθώς "διπλή τουαλέτα" δεν έχει στο σπίτι του ούτε το πιο ερωτευμένο ζευγάρι του κόσμου !  

"Βλέποντας διπλά στην ανδρική τουαλέτα στο Ολυμπιακό Κέντρο Δίαθλου," έγραψε ο ανταποκριτής στο tweet του. Αμέσως η φωτογραφία του κόσμου έκανε το γύρο τόσο της Ρωσίας όσο και ολόκληρου του κόσμου.

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έκανε καυστικά σχόλια για το πώς ξοδεύτηκε ο προϋπολογισμός των Αγώνων, όταν δεν έφτιαξαν ούτε καν ατομικές τουαλέτες, αναδημοσίευσε τη φωτογραφία.  

"Δύο τουαλέτες - 28.000 ρούβλια. Ολυμπιακό κέντρο των μέσων ενημέρωσης - 1,5 δισ. ρούβλια. Παγκόσμια αμηχανία - ανεκτίμητη ", έγραψε ένας άλλος μπλόγκερ.

Αρκετοί, ωστόσο, συνέδεσαν τη "διπλή τουαλέτα" με τον αμφιλεγόμενο νόμο της Ρωσίας για την "gay προπαγάνδα", η οποία οδήγησε διεθνείς ακτιβιστές να κάνουν έκκληση για μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Φεβρουαρίου.

"Έτσι αντιλαμβάνεται (η ρωσική κυβέρνηση) τις ανάγκες των σεξουαλικών μειονοτήτων", αναφέρει ένα ειρωνικό tweet.  

Ωστόσο, αν και η Δύση έμεινε άφωνη μπροστά στην ιδέα της παρέας, ακόμα και εκεί που και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του, η "διπλή τουαλέτα" είναι συνηθισμένη στη Ρωσία, όπως παρουσιάζει στο blog του Ρώσος δημοσιογράφος, με αντίστοιχες φωτογραφίες.