Για ρεκόρ Γκίνες τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα του Ντουμπάι

Μια θέση στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν οι διοργανωτές του πρωτοχρονιάτικου υπερθεάματος με βεγγαλικά στο Ντουμπάι.

Μόλις ολοκληρώθηκε η αντίστροφη μέτρηση, μέσα σε 6 δευτερόλεπτα εκτοξεύτηκαν από το  ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa, 500.000 πυροτεχνήματα,  δημιουργώντας ένα επιβλητικό, φαντασμαγορικό σόου που, με τη συνοδεία ζωντανής ορχηστρικής μουσικής, κόβει την ανάσα.

Ταυτόχρονα, το Μπουρτζ αλ Αράμπ, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, συμμετείχε στους εορτασμούς με τη νύχτα γύρω του να μετατρέπεται σε μέρα από τη βροχή των πυροτεχνημάτων ενώ, συνολικά, πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν από 400 σημεία, με τη βοήθεια 200 ειδικών.

Το υπερθέαμα κράτησε περίπου 6 λεπτά και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό του πλούσιου κρατιδίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν 6 φορές μεγαλύτερος από το τωρινό ρεκόρ, το οποίο κατέχει το Κουβέιτ.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2013 το Κουβέιτ γιόρταζε 50 χρόνια από την ίδρυσή του και ο ουρανός γέμισε για μία ώρα με εκατοντάδες χρώματα.Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα που στοίχησε 15 εκατομμύρια δολάρια, το Κουβέιτ γιόρτασε τη χρυσή επέτειο του και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες, εκτοξεύοντας πάνω από 77.000 πυροτεχνήματα μέσα σε μία ώρα.