“Αφού ο Θεός είναι παντού, αυτός μου ανοίγει την πόρτα στο σουπερμάρκετ”!

Πόσες φορές τα παιδιά δίνουν αποστομωτικές εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους;

Κάποιες είναι πραγματικά εκπληκτικές και η αλήθεια είναι ότι δεν θα θέλαμε να τους χαλάσουμε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο με "λογικές" εξηγήσεις.

Ιδού μερικές εξηγήσεις που είχαν δώσει παιδιά στα όσα τους συνέβαιναν και τώρα (ως ενήλικες πια) τις θυμούνται με νοσταλγία.

Mayday!

Νόμιζα ότι όταν άναβε η ένδειξη της ζώνης στο αεροπλάνο, σήμαινε ότι θα συγκρουστούμε (επειδή στο αυτοκίνητο φοράμε τη ζώνη για περίπτωση σύγκρουσης) και φρίκαρα.

Μαμά, βρήκα τη θεραπεία του AIDS!

Αφού η μαμά έλεγε ότι βράζουμε τα τρόφιμα για να μην έχουν μικρόβια, όταν έμαθα για τον ιό του AIDS σκέφτηκα ότι αν βράζαμε το αίμα θα σκοτώνονταν τα μικρόβια που το προκαλούν. Μάλιστα είχα σχεδιάσει και μια μηχανή που μπορούσε να βράσει αίμα και πίστευα ότι θα πάρω Νόμπελ για αυτό.

Βλέπω τα μόρια!

Όταν έκλεινα πολύ σφιχτά τα μάτια μου, πίστευα πως τα αστεράκια που έβλεπα μπροστά μου ήταν τα μόρια και τα άτομα της ύλης. Και πίστευα ότι είχα υπερφυσικές δυνατότητες.

Ο Θεός... πορτιέρης

Αφού μου έλεγαν ότι ο Θεός είναι παντού απλά δεν τον βλέπουμε, ήμουν σίγουρος ότι αυτός μου άνοιγε την αυτόματη πόρτα του σούπερ μάρκετ.

Γράψτο και... έγινε!

Όταν ήμουν μικρός πίστευα ότι αν έγραφα το όνομα ενός παιχνιδιού στο cd, τότε το παιχνίδι θα έμπαινε αυτόματα στο cd.

Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Οδηγός λεωφορείου!

Όταν ήμουν μικρός πίστευα ότι όλα τα λεφτά από τα εισιτήρια του λεωφορείου πήγαιναν στον οδηγό και έτσι ονειρευόμουν να γίνω οδηγός λεωφορείου όταν μεγαλώσω.

Το φεγγάρι είναι ερωτευμένο μαζί μου.

"Μαμά, κοίτα, το φεγγάρι έρχεται κάθε μέρα και πάει όπου πάω. Νομίζω ότι είναι ερωτευμένο μαζί μου".

Στο ασανσέρ μέχρι να αλλάξουν σκηνικό!

Όταν ήμουν παιδί πίστευα ότι όταν έμπαινα στο ασανσέρ σε ένα μαγαζί, τότε οι υπάλληλοί του έτρεχαν και άλλαζαν τα ρούχα και τα αξεσουάρ και όταν άνοιγε η πόρτα δεν ήμουν σε άλλο όροφο, ήμουν στον ίδιο απλά είχαν αλλάξει τα ρούχα.

Μαμά, στέλνεις φαξ για να μη χάσεις το χαρτί;

Μικρή πίστευα ότι η μαμά μου έκανε φωτοαντίγραφο και το έστελνε φαξ σε κάποιον ώστε αν αυτή το χάσει να το έχει ο άλλος.

Αν φάω κουκούτσι και πιω νερό θα φυτρώσει στην κοιλιά μου δέντρο

Πίστευα ότι αν κατάπινα κατά λάθος το κουκούτσι από ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι και μετά έπινα νερό, θα φύτρωνε σιγά σιγά στην κοιλιά μου ένα δέντρο και μετά θα έπρεπε να μου κάνουν εγχείριση για να μου το βγάλουν.

Πηγή: Business Insider