Το τραγούδι του Τζούλιαν Ασάνζ

"Ζούμε στον κόσμο που έφτιαξε η προπαγάνδα σας. Αλλά, ενώ νομίζετε ότι είστε πανίσχυροι, είστε αδύναμοι. Τα  ψέματά σας μας λένε την αλήθεια που θα χρησιμοποιήσουμε  εναντίον σας. Το απόρρητό σας, μας δείχνει πού θα χτυπήσουμε. Τα όπλα σας αποκαλύπτουν σε όλους τον φόβο σας. Από το Κάιρο ως το Κίτο, σχηματίζεται  μια νέα τάξη. Η δυνατή τάξη των ανθρώπων που είναι οπλισμένοι με την αλήθεια". 

Οι στίχοι του... επαναστατικού αυτού τραγουδιού που κυκλοφόρησε το Πορτορικανό συγκρότημα Calle 13 ανήκουν στον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή των Wikileaks, που από τον Αύγουστο του 2011 έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, καθώς καταζητείται από τις ΗΠΑ για διαρροή απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων στον ιστότοπό του.

Το τραγούδι "Multi Viral" υλοποιήθηκε με συνθήματα από τις λαϊκές διαμαρτυρίες του περασμένου Ιουνίου στο Μεξικό και την Ισπανία και με τη συνδρομή των οπαδών του ελεύθερου πολιορκημένου Ασάνζ, μέσω του  Twitter. 

"Οι διαστρεβλωμένες ειδήσεις είναι μια ένοπλη επίθεση," τραγουδά ο φρόντμαν του συγκροτήματος, René Pérez (στη φωτό με τον...στιχουργό Ασάνζ), ενώ στην κιθάρα τα σπάει το πρώην μέλος των Rage Against the Machine, κιθαρίστας Tom Morello. Στο ρεφρέν του τραγουδιού, φωνητικά κάνει η Παλαιστίνια τραγουδίστρια,  Kamilya Jubran.