Βρείτε το διάσημο προγονό σας

To Διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό σύγχρονο εργαλείο, που άνοιξε νέους δρόμους για τα ψώνια, την ψυχαγωγία και την επικοινωνία. Πλέον, το ίντερνετ κάνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό : βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις οικογενειακές τους ρίζες.

Η έκφραση "δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είμαστε, μέχρι να ξέρουμε από πού ήρθαμε", φαίνεται ότι είναι ευαγγέλιο για εκατομμύρια ανθρώπους, που έχουν καταληφθεί από τη διαδικτυακή μανία του Ancestry.com, έναν ιστότοπο για την έρευνα του γενεαλογικού μας δένδρου.

Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν τις ρίζες τους στο site ; 

Για τους αρχάριους, η εμπειρία αυτή είναι συναρπαστική, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανακαλύψουν ότι είναι συγγενείς - έστω και πολύ μακρινοί - με αξιόλογους χαρακτήρες της παγκόσμιας ιστορίας, από ήρωες μέχρι κακοποιούς !

Όμως, το καλύτερο από όλα, το να βρούμε το οικογενειακό μας δέντρο και να κατανοήσουμε τις εμπειρίες των προγόνων μας, μπορεί να μας προσφέρουν νόημα και συνέχεια στη ζωή μας, παρέχοντας ταυτόχρονα κάτι ανεκτίμητο για να περάσουμε στην επόμενη γενιά.

Με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ψηφιακά αρχεία και χιλιάδες νέα να προστίθενται καθημερινά, το Ancestry.com είναι ένα μοναδικό εργαλείο για την αναζήτηση της οικογενειακής σας ιστορίας. Σας δείχνει από πού να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, πώς να "φτιάξετε" το οικογενειακό δέντρο σας και πώς να ξεπεράσετε φαινομενικά αδιέξοδα στην αναζήτησή σας για περισσότερες πληροφορίες. 

Και, αν είστε τυχεροί και ανακαλύψετε κάποιον διάσημο πρόγονό σας, το site σας παρέχει αποκόμματα εφημερίδων που τον αφορούν, ακόμα και πριν από 150 χρόνια !