Σκηνές Φαρ Ουέστ: Οι ΗΠΑ βγάζουν τα άλογα κατά των μεταναστών

Εικόνες από... άλλο αιώνα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω δεν είναι από τις κλασικές διαφημίσεις της γνωστής μάρκας τσιγάρων με τους καουμπόυδες και τα άγρια άλογα να τρέχουν στις ερήμους των νότιων ΗΠΑ, ούτε από το Λούκυ Λουκ. Τα άλογα αυτά εκπαιδεύονται για να κάνουν περιπολίες στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό για να αποτρέψουν τους επίδοξους Μεξικανούς μετανάστες που θέλουν να περάσουν λαθραία στις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες περιπολίες, που μάλλον θα επανέλθουν δριμύτερες μετά από τα όσα εξήγγειλε προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ (άσχετο αν θα τα υλοποιήσει), υπάρχουν από το 1924. Ωστόσο εσχάτως γνωρίζουν νέες δόξες!

Τα άλογα αυτά είναι άγρια. Τα δαμάζουν και τα εκπαιδεύουν σιγά - σιγά, προκειμένου να υπακούν εντολές και τελικά να μπουν στις μεθοριακές περιπολίες κρατούμενοι των Αμερικανικών φυλακών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σταδιακής επανένταξης κρατουμένων που θα αποφυλακιστούν σύντομα. Μάλιστα, για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο κράτος των ΗΠΑ πληρώνονται. Κάθε... ετοιμοπαράδοτο άλογο (εκπαιδευμένο) αξίζει περί τα 800 δολάρια.

Οι εικόνες πάντως εξακολουθούν να θυμίζουν κάποια άλλη εποχή εκεί στην Άγρια Δύση...