Πώς με τους AC/DC θα… συνθλίψετε τους αντιπάλους σας στο επιτραπέζιο

Για τους πανούργους παίκτες

Τη δισκογραφία της ροκ μπάντας AC/DC δε τη λες ότι είναι μια καλή εορταστική ακουστική πρόταση. Αλλά για τους πανούργους παίκτες επιτραπέζιων, ίσως είναι το απόλυτο soundrack για τα Χριστούγεννα... Ερευνητές από το Imperial College London και του Royal College of Music ανακάλυψαν ότι η ροκ μουσική μπορεί να αποσπάσει τους άντρες (προσοχή, όχι τις γυναίκες) από μια "σοβαρή" χειρουργική επέμβαση στο επιτραπέζιο παιχνίδι " Operation". Στο ιδιαίτερο αυτό πείραμα, έλαβαν μέρος 352 εθελοντές -χωρίς προηγούμενη πείρα σε θέματα χειρουργικής-, από τους οποίους άλλοι άκουγαν κλασική μουσική και άλλοι το "Thunderstruck" των AC/DC ενώ "χειρουργούσαν".

Το αποτέλεσμα ροκάρει: όσοι άκουγαν τον ύμνο της ροκ μπάντας, τα έκαναν... θάλασσα. Εκτός όμως από τα άπαντα του θρυλικού γκρουπ, τι άλλο θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή των αντιπάλων σας;

Η σωστή τακτική

Τα περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια, απαιτούν αυτοσυγκέντρωση άρα σχετική ηρεμία και ησυχία. Οπότε η χαρντ ροκ μουσική θα "διαλύσει" τους αντιπάλους σας -αυτό δε συμβαίνει με όλα τα παιχνίδια, γιατί στα πολύ χαριτωμένα και απλά, ίσως μια δόση από Highway to Hell μπορεί να βοηθήσει. Οπότε, επιλέξτε με σοφία. 

Πάρτε το χρόνο σας

Αν ο αντίπαλός σας είναι από εκείνους τους τύπους που εκνευρίζονται όταν κάποιος κινείται με 20 σε άδεια λωρίδα κυκλοφορίας, τότε ο αργός οδηγός πρέπει να σας εμπνεύσει. Αυτό θα τσακίσει τους αντιπάλους σας, πάρτε το χρόνο σας και βγείτε νικητής- αυτό δεν ισχύει για παιχνίδια όπως το Scrabble, γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian. 

Λίγο αλκοόλ δε βλάπτει

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι τώρα τις γιορτινές ημέρες, το αλκοόλ θα προσφέρεται σε κάθε κάλεσμα και έξοδο. Το οινόπνευμα επηρεάζει την κρίση, τη συγκέντρωση, την ομιλία και τις ικανότητες στα παιχνίδια... Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα μεθύσετε κάποιον πριν παίξετε Monopoly, για παράδειγμα.

Ψυχολογικός πόλεμος

Παίξτε το παιχνίδι σας με προσοχή και μαεστρία ώστε να επιτύχετε το στόχο σας: να τσακίσετε την αυτοσυγκέντρωση του αντιπάλου. Μπορεί να επιλέξετε χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως το να ξεθάψετε παλιά τραύματα ή να αναφερθείτε σε αυτά που θεωρεί αδυναμίες του. Μπορεί να τους εξοργίσει, να τους βγάλει εκτός εαυτού και άρα η στρατιγική να είναι το τελευταίο που θα έχουν κατά νου. Εντούτοις, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: πόσο σημαντική είναι για μένα η νίκη αν πρόκειται να προκαλέσω οικογενειακά δράματα;