Το Χωριό Των Καταραμένων έχει πληγεί από μια περίεργη ασθένεια ύπνου

Το έχουν ονομάσει και Χωριό Των Καταραμένων αλλά και Sleepy Hollow. Και πάντως τα πράγματα στο χωριό Καλάτσι του Καζακστάν είναι πάρα πολύ περίεργα: οι κάτοικοι έχουν πληγεί από μια ανεξήγητη ασθένεια ύπνου. Χωρίς κανένα προειδοποιητικό σύμπτωμα, οι κάτοικοι του χωριού αυτού πέφτουν να κοιμηθούν και ξυπνούν μετά από έξι ημέρες. Ο ύπνος τους δεν είναι συνηθισμένος αλλά πολύ βαθύς, είναι σαν να λιποθυμούν για μέρες.

Η φωτορεπόρτερ των Siberian Times, που πέρασε κάποιες μέρες μαζί τους κι έκανε και το φωτορεπορτάζ, έμαθε και για άλλα περίεργα που συμβαίνουν στο Χωριό Των Καταραμένων: εκτός από τις διαταραχές ύπνου, οι κάτοικοι εκδηλώνουν περίεργη και ανεξέλεγκτη σεξουαλική ορμή, σοβαρά προβλήματα ακράτειας ενώ αρκετοί, κυρίως παιδιά, έχουν ψευδαισθήσεις κατά τις οποίες βλέπουν τέρατα.

Τα παράξενα αυτά συμπτώματα έχουν εκδηλωθεί στους κατοίκους του καζάχικου χωριού, που βρίσκεται 250 χλμ από τα σύνορα με τη Ρωσία, εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύματα μιας ομαδικής δηλητηρίασης από μια εταιρεία που θέλει να τους εκδιώξει από την περιοχή τους για να εκμεταλλευτεί το χρυσό που υπάρχει στο υπέδαφος. Άλλες θεωρίες θέλουν πυρηνικά υλικά να έχουν θαφτεί στην περιοχή από την εποχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Πιθανόν, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα υλικά αυτά να βρήκαν κάποια διέξοδο προς τον αέρα και να δηλητηριάζουν τους κατοίκους.

Η περίεργη πάθηση εκδηλώθηκε πριν από 4 χρόνια και έχει επηρεάσει πάνω από 160 ανθρώπους, δηλαδή έναν στους τέσσερις κατοίκους του χωριού αυτού. Αρχικά τα συμπτώματα αφορούσαν τις διαταραχές ύπνου, πονοκεφάλους και απώλεια μνήμης. Όμως πλέον, η ακατάσχετη και αφύσικη σεξουαλική ορμή και οι ψευδαισθήσεις δείχνουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται.

Πολλοί εγκατέλειψαν ήδη το χωριό. Άλλοι ετοιμάζονται να φύγουν. Περίπου 52 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει οριστικά τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση του Καζακστάν έχει καταρτίσει σχέδιο εκκένωσης του χωριού με επίδομα 1.200 ευρώ προς κάθε κάτοικο προκειμένου να μετεγκατασταθεί σε άλλο μέρος.

Υπάρχουν όμως και 381 κάτοικοι που δήλωσαν αποφασισμένοι στην απεσταλμένη των Siberian Times να μείνουν στον τόπο τους έστω και αν είναι... στοιχειωμένος.