Η ιερόδουλη Ποκαχόντας συναντάει την ανάπηρη Σταχτοπούτα!

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε την Ποκαχόντας να...πουλάει το κορμί της για να βγάλει τα προς το ζην;. Τον πρίγκηπα να φοράει το γοβάκι στην...ανάπηρη σταχτοπούτα;

Δεν πρόκειται για ευφάνταστο σενάριο, αλλά για πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί οι πιο διάσημες πριγκίπισσες του κόσμου, αυτές της Disney, πετούν το ένδυμα της αψεγάδιαστης εικόνας τους και αποφαζίσουν να ζήσουν την πραγματικότητα.

Όχι με τη θέλησή τους βέβαια, αλλά επειδή έτσι προστάζουν οι καλλιτέχνες που επιλέγουν να τις σατιρίσουν.

Κι όσο η σάτιρα που αμφισβητεί την παγκόσμια δύναμη και επιρροή της Disney συνεχίζονται, τόσο βλέπουμε ήρωες όπως ο Μίκυ Μάους να χαρακτηρίζεται άρχοντας του εγκλήματος!

Η Disney θεωρείται η πιο διάσημη προπαγανδίστρια, η οποία έχτισε τους πιο καταπιεστικούς μύθους γύρω από το ασθενές φύλο.
Οι πριγκίπισσες της είναι άμυαλα, λεπτά, μεσάτα μανεκέν, τα οποία γίνονται πρότυπα για τα μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με κάποιους μάλιστα, η προβολή του απόλυτου γυναικείου προτύπου από την Disney είναι μια από τις πιο αρνητικές πλευρές της λαϊκής κουλτούρας του σήμερα.

Αυτή είναι η λογική της σύγχρονης Disney, η οποία έχει μετατρέψει τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων της σε ένα φαινόμενο του μάρκετινγκ. Κούκλες, Πριγκίπισσες, αξεσουάρ και βιβλία με εικόνες. Τα κοστούμια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης παιδικής ηλικίας, αν είσαι κορίτσι.

Από την πλευρά τους πάντως, οι γονείς δεν μπορούν στην πραγματικότητα να επιλέξουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους - ακόμη και αν τα αποθαρρύνουν από το να πιστεύουν ότι είναι πριγκίπισσες.