Τον χτύπησε ρεύμα και του έκανε τα μάτια αστεράκια!

Με ένα απίστευτο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος ένας οφθαλμίατρος στην Καλιφόρνια, όταν κλήθηκε να εξετάσει έναν 42χρονο, τον οποίο χτύπησε ρεύμα, ενώ δούλευε.

Ο 42χρονος είναι ηλεκτρολόγος και στη διάρκεια κάποιας δουλειάς ακούμπησε σε λάθος σημείο τον ώμο του και τον χτύπησε το ρεύμα, τάσης 14.000 volt. Ο ηλεκτρισμός διαπέρασε όλο του το σώμα, και τα οπτικά νεύρα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον οι κόρες και οι ίριδες των ματιών του έχουν σχήμα αστέρι!

Όπως εξηγεί, στο Livescience, ο οφθαλμίατρος Bobby Korn που εξέτασε το 42χρονο "το οπτικό νεύρο λειτουργεί σαν ένα καλώδιο το οποίο είναι αγωγός του ηλεκτρισμού".

Ουσιαστικά αυτό που έπαθε ο 42χρονος είναι ένα είδος "άμεσου καταρράκτη". Ο καταρράκτης είναι μια εκφυλιστική πάθηση του φακού του ματιού, που εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα τρίτης ηλικίας και προκαλεί έντονη θόλωση της όρασης.

Οι γιατροί ωστόσο δεν γνωρίζουν γιατί η βλάβη που προκαλεί το ρεύμα κάνει τα μάτια να έχουν σχήμα αστεράκι αλλά έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο και σε ζώα.

Όπως εξηγεί ο κ. Korn, το "μάτι είναι σαν κάμερα: αν ο φακός καταστραφεί, μπορεί να αντικατασταθεί με έναν άλλο αλλά αν το φιλμ - σε αυτή την περίπτωση το οπτικό νεύρο- καταστραφεί, τότε η εικόνα δεν θα είναι ποτέ πια καλή".

Η περίπτωση του 42χρονου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.