Πώς ένα ζευγάρι στην Κύπρο θα υποδεχθεί το 2017 δύο φορές

Πολύ απλά, διότι κατοικεί στη μοναδική πόλη παγκοσμίως που διαθέτει δύο ζώνες ώρας, στη διχοτομημένη Λευκωσία

Η Τανούρ Σέρτογλου και ο Μιχάλης Τσικνάκης επέλεξαν φέτος να υποδεχθούν τον καινούριο χρόνο με έναν μοναδικό τρόπο. Θα κάνουν ένα… ταξίδι στο χρόνο. Και χάρη σε αυτό τους το ταξίδι, θα γιορτάσουν την είσοδο του 2017 δύο φορές!

Η απόφαση του Μιχάλη και της Τανούρ δεν έχει να κάνει με προηγμένη τεχνολογία ή με τον «πυκνωτή ροής» που στη σειρά ταινιών «Back to the Future» έκανε δυνατό το ταξίδι στο χρόνο. Το ζευγάρι θα μπορέσει να γιορτάσει την είσοδο του 2017 δύο φορές, πολύ απλά, διότι κατοικεί στη μοναδική πόλη παγκοσμίως που διαθέτει δύο ζώνες ώρας, στη διχοτομημένη Λευκωσία. 

Οι δύο τους αποφάσισαν να υποδεχθούν το νέο έτος πρώτα στα Κατεχόμενα και μετά να περάσουν στην Ελεύθερη Κύπρο, κάνοντας έτσι ένα… άλμα πίσω στο χρόνο και ξαναγιορτάζοντας την έλευση του 2017.

Η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι εδώ και 42 χρόνια η μοναδική διχοτομημένη και υπό στρατιωτική κατοχή πρωτεύουσα, όμως φέτος προσέθεσε ακόμη ένα στοιχείο στη μοναδικότητά της. Είναι η μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο με δύο ζώνες ώρας. 

Η γραφική αυτή «πρωτοτυπία» ξεκίνησε όταν η ψευδοκυβέρνηση στα Κατεχόμενα αποφάσισε να ευθυγραμμιστεί με την Άγκυρα και να μην αλλάξει την ώρα στις 30 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με την ελεύθερη περιοχή της Κύπρου που… απόλαυσε αυτά τα έξτρα 60 λεπτά ύπνου.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι στο Εuronews, η πρωτοβουλία τους να γιορτάσουν δύο φορές την έλευση του 2017 κατά τον τρόπο αυτό αποτελεί μια «ειρηνική διαμαρτυρία» κατά της «ηλιθιότητας» του να διαθέτει η Κύπρος δύο ζώνες ώρας.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...