Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στην Κύπρο – Νεκρός πυροσβέστης

Ο άτυχος 49χρονος δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ανετράπη το βυτιοφόρο στο οποίο επέβαινε

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Κύπρο από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή Σολέας, ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ, ένας 49χρονος δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν το βυτιοφόρο στο οποίο βρισκόταν και επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στο χωριό Άγιος Θεόδωρος ανετράπη.

Πληροφορίες που επικαλούνται τα κυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο με τέσσερις ακόμα τραυματίες από την ανατροπή του βυτιοφόρου.

Η πυρκαγιά μαίνεται μέχρι αυτήν την ώρα σε πολλά μέτωπα, ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Σπήλια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι και Καννάβια. Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραιναν για πολλές ώρες οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι αυτήν την ώρα έχουν υποχωρήσει.

Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 8 το βράδυ αποχώρησαν από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, λόγω του προχωρημένου της ώρας, και θα ενεργοποιηθούν και πάλι με το πρώτο φως της μέρας.

Υπενθυμίζεται ότι αεροπλάνα τύπου Canadair και ελικόπτερα έχουν στείλει στην Κύπρο η Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ έτοιμες να βοηθήσουν με αποστολή αεροπλάνων φέρονται να είναι η Γαλλία και η Ιταλία.

(πηγή φωτογραφίας: sigmalive.gr)