Χειροπέδες σε μητέρα που άφησε το γιο της για να πάει ταξίδι

Συνελήφθη από την αστυνομία της Λάρνακας μια γυναίκα από τη Λετονία η οποία στις 26 Μαρτίου εγκατέλειψε το 12χρονο γιο της μόνο του στην Κύπρο προκειμένου αυτή, ο σύντροφος της και το μικρότερο παιδί της να πάνε ταξίδι στο Ιράν.

Η γυναίκα από τη Λετονία δεν επέστρεψε στη Λάρνακα, που αναμενόταν η πτήση της από το Ιράν, αλλά μέσω των κατεχομένων. Η σύλληψή της έγινε στο οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλας», όπου εντοπίστηκε τη στιγμή που προσπάθησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές. Εις βάρος της διερευνάται υπόθεση κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης ανηλίκου.

Το 12χρονο αγόρι κατά την απουσία τής μητέρας του ζούσε μόνο του στη Λεμεσό σε αποθήκη, που χρησιμοποιεί ως χώρο διαμονής η οικογένειά του. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, δήλωσε ότι το παιδί είπε ότι η μητέρα και ο πατριός του είχαν αφήσει κάποιον ενήλικα, ο οποίος τον φρόντιζε και του έδινε φαγητό. Ο μικρός, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα φοιτούσε κανονικά στο σχολείο του, τέθηκε κάτω από τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.