Α. Λευκαρίτης: Οι ανήλικες μου πρόσφεραν σεξ για τα λεφτά!

Απίστευτους ισχυρισμούς διατύπωσε σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου επιχειρηματία Άκη Λευκαρίτη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και διαφθορά δυο κοριτσιών 14 και 15 ετών.  Μαζί με τον 57χρονο επιχειρηματία, στις 2 Μαΐου συνελήφθη και ο 35χρονος φίλος του, Νίκος Νικολάου.

Σε σχέση με τα σεξουαλικά όργια στα οποία συμμετείχαν ανήλικες, ο συνήγορός του έφτασε μάλιστα να πει ότι "στη θέση που βρέθηκε ο κατηγορούμενος, μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. Οι δύο ανήλικες τον προσέγγιζαν για να τον απομυζήσουν οικονομικά, ικανοποιώντας και τις σεξουαλικές τους ανάγκες".     

Αναφορικά με την κατηγορία της διάπραξης και άλλων αδικημάτων, ο δικηγόρος του Λευκαρίτη, Γ. Γεωργίου είπε ότι "οι δύο ανήλικες δεν προσεγγίστηκαν από τον κατηγορούμενο, είχαν οι ίδιες το κίνητρο να πάρουν λεφτά και τον προσέγγιζαν για να πάρουν χρήματα έναντι σεξ. Από την κατάθεση τους οι δύο ανήλικες ισχυρίστηκαν ότι προσέγγιζαν τον Λευκαρίτη όταν χρειάζονταν λεφτά". Πρόσθεσε ακόμα πως, η 19χρονη σήμερα αδελφή της 14χρονης στη κατάθεση της στην Αστυνομία ανέφερε πως "είχε πιεστεί από την αδελφή της να ζητήσουν λεφτά από τον  κατηγορούμενο. Είναι κοπέλες που στην ουσία εκπορνεύονταν ενώ ήταν ανήλικες, δεν προσεγγίστηκαν από τον κατηγορούμενο, ήξεραν ότι είχε λεφτά και όταν ήθελαν χρήματα πήγαιναν και τον έβρισκαν, ενώ περιστασιακά έκαναν σεξ".

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας είπε ότι "ο Νικολάου έπαιρνε τις ανήλικες στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου επιχειρηματία, κατόπιν υποδείξεων του Λευκαρίτη".

Σύμφωνα με το www.protothema.gr  , η Γενική Εισαγγελία παρουσίασε σήμερα και κατάθεση της 19χρονης αδελφής της μιας εκ των δύο ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση. "Οι δύο ύποπτοι είχαν την πείρα και την επιδεξιότητα να διαπράξουν τα αδικήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί" ανέφερε η Κατηγορούσα αρχή, προσθέτοντας ότι "όσα ανέφερε στην κατάθεση της η αδελφή της 14χρονης, 19 χρόνων σήμερα, δείχνει το αδίστακτο του κατηγορούμενου επιχειρηματία". Επίσης είπε ότι "μια γυναίκα είχε ενοικιάσει διαμέρισμα στη Λάρνακα στο όνομα του Λευκαρίτη ενώ ορισμένες φορές έπαιρνε τις κοπέλες και σε άλλο διαμέρισμα που διέθετε".

Οι συνήγοροι του Λευκαρίτη και του Νικολάου έφεραν ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής για συνέχιση της προφυλάκισης ως τη δίκη. Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε πως αν αφεθούν ελεύθεροι  "υπάρχει ο κίνδυνος μη προσέλευσης τους στο Δικαστήριο και υπάρχει ο κίνδυνος διάπραξης και άλλων αδικημάτων". Ανέφερε ακόμα ότι η κατηγορία του βιασμού επισύρει την ποινή των ισοβίων και η κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου την ποινή φυλάκισης για 20 χρόνια. Είπε επίσης ότι τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί για την μεν 14χρονη από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τις 28 Απριλίου 2014 και για την 15χρονη από τις 26-28 Απριλίου 2014.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Αλεξάνδρα Λυκούργου επιφυλάχθηκε να δώσει την απόφαση της για να αφεθούν ή όχι ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι τότε οι δύο θα παραμείνουν υπό κράτηση.