Πέθανε ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Υπουργός Αμυνας Τάσος Μητσόπουλος πέθανε σήμερα, μετά τη χθεσινή εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του.

Ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στη 1.30 μμ.

Ο Μητσόπουλος παρουσίασε βαθμιαία επιδείνωση ενώ η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη μετά την εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη χθες στο γραφείο του, συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. 

Ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, πριν γίνει βουλευτής και στη συνέχεια υπουργός.

Εξω από το νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, ενώ χιλιάδες είναι τα μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με ευχές για τον Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος χαίρει εκτίμησης ανάμεσα σε όλους τους κομματικούς χώρους για την ειλικρίνεια και την ηπιότητα του χαρακτήρα του.

"Βαριά και πολλαπλή" χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος την απώλεια του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Τάσου Μητσόπουλου.

"Απώλεια για τον Κυπριακό λαό και για τον Ελληνισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Κύπρο όσο και την ευρύτερη περιοχή μας. Απώλεια και για εμένα προσωπικά, καθώς διανύσαμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή συνεργασίας και προσωπικής φιλίας. Πάνω απ’ όλα όμως, απώλεια για την οικογένειά του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε και εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και αντοχή αυτές τις ώρες".

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε στη δήλωσή του ότι "η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο δημόσιο άνδρα, ο Ελληνισμός έναν μεγάλο πατριώτη και η οικογένειά του τον άνθρωπο της. Ας σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη, αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον δημόσιο, έντιμο, πατριωτικό, γεμάτο ήθος και αξιοσύνη σύντομο βίο του".

"Γνωριστήκαμε με τον Τάσο Μητσόπουλο όταν ήμασταν πολύ νεότεροι. Εξελίχθηκε σε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε σημαντικό έργο σε όλες τις θέσεις όπου υπηρέτησε. Είναι μεγάλη απώλεια. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο χαμό του και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Θοδωρής Σκυλακάκης.

Ο διπλωμάτης και πολιτικός Τάσος Μητσόπουλος