Κύπρος: “Χιαστί” συναντήσεις των διαπραγματευτών σε Άγκυρα και Αθήνα

 

"Ιστορικές" χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι, τις επισκέψεις που θα κάνει ο ίδιος στην Αθήνα και ο Ελληνοκύπριος ομόλογός του Ανδρέας Μαυρογιάννης, στην Άγκυρα, στις 27 Φεβρουαρίου.

Η σημασία των επισκέψεων αυτών έγκειται στο ότι για πρώτη φορά θα γίνουν απευθείας συνομιλίες των Τουρκοκυπρίων με την Ελλάδα, εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και των Ελληνοκυπρίων με την αντίστοιχη εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία.

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής επανέλαβε ότι το κοινό ανακοινωθέν το οποίο συμφωνήθηκε μπορεί να οδηγήσει σε δημοψήφισμα.

"Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε ένα αποτέλεσμα που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό στο δημοψήφισμα, που θα είναι η τελευταία φάση της διαδικασίας", είπε.

Οι "χιαστί διαπραγματεύσεις" θα ξεκινήσουν στις 27 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Άγκυρα. Ο κ. Μαυρογιάννης θα γίνει δεκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου και ταυτόχρονα ο κ. Οζερσάι, θα γίνει δεκτός από το γενικό γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιο Μητσιάλη.