Στον αέρα η περιοδεία Ομπάμα στην Ασία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε σήμερα τις επισκέψεις του στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, που θα πραγματοποιούσε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. 

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η κυβέρνηση συνεχίζει να εξετάζει, πάντα σε συνάρτηση με την εξέλιξη της κατάστασης εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ, αν θα γίνουν τα ταξίδια στην Ινδονησία και το Μπρουνέι. 

Αντί για τον Ομπάμα, στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ενώ αυτοί οι προορισμοί "θα τεθούν εκ νέου στο πρόγραμμα του προέδρου, ο οποίος ελπίζει να τα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του", όπως  δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ,  Κέιτλιν Χάιντεν.

Ο Ομπάμα επρόκειτο να αναχωρήσει το Σάββατο και θα επισκεπτόταν την Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, αφού θα είχε συμμετάσχει σε δύο διεθνείς συνόδους κορυφής, σε αυτή των χωρών Ασίας-Ειρηνικού (Apec) που αρχίζει την προσεχή Δευτέρα στο Μπαλί της Ινδονησίας και σε αυτή των χωρών της ανατολικής Ασίας στο Μπρουνέι.