Άκυρο το ντοκιμαντέρ για τη Χίλαρυ λόγω… πολιτικών πιέσεων

Ήταν στα τέλη του 2012. Το CNN με πλησιάζει για να σκηνοθετήσω ένα ντοκιμαντέρ. Συζητάμε μια σειρά πιθανών θεμάτων και τελικά καταλήγουμε στη Χίλαρυ Κλίντον. Το φιλμ θα ήταν φιλόδοξο, αμφιλεγόμενο και θα είχε τεράστια απήχηση. Ένιωθα ότι θα είναι σπουδαίο. Ένιωθα ότι είχα τα προσόντα να το κάνω και ότι θα ήμουν αμερόληπτος. Το CNN μου έδωσε πλήρη έλεγχο επί του τελικού μοντάζ και μια γενναιόδωρη χρηματοδότηση....

Και μετά άρχισε η πλάκα".

Με αυτά ακριβώς τα λόγια ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τσαρλς Φέργκιουσον γράφει στη Huffington Post γιατί ακυρώνει το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για την πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντο.

Όπως εξηγεί, δέχτηκε τεράστιες πολιτικές πιέσεις για την ταινία που επρόκειτο να προβληθεί το 2014.

Όπως λέει βρήκε "στόματα ερμητικά κλειστά" και πως τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να μην ήθελαν το ντοκιμαντέρ αυτό.

"Όταν προσέγγισα ανθρώπους για συνεντεύξεις διαπίστωσα ότι κανένας, και εννοώ κανένας, δεν ενδιαφερόταν να με βοηθήσει να κάνουμε αυτό το φίλμ. Ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε οι Ρεπουμπλικανοί, και φυσικά κανένας που εργάζεται με τους Κλίντον, θέλει πρόσβαση στους Κλίντον ή ονειρεύεται μία θέση σε μία διακυβέρνηση Κλίντον" ομολογεί σκηνοθέτης.

Πάντως ο Φέργκιουσον ξεκαθαρίζει ότι οι πιέσεις δεν ήρθαν από το CNN αλλά από πολιτικά πόστα.

Οι Ρεπουμπλικανοί είχαν απειλήσει με μποϊκοτάζ το CNN εάν προβάλλει το ντοκιμαντέρ. Θεωρούσαν την ταινία αθέμιτη διαφήμιση για την πρώην υπουργό.

Επίσης, το δίκτυο NBC σχεδιάζει την προβολή μιας σειράς για την κ. Κλίντον και οι Ρεπουμπλικανοί έχουν στρέψει και εκεί τα βέλη τους.