Εκτελέστηκε ο 25ος θανατοποινίτης για φέτος στο Τέξας

Με θανατηφόρο ένεση εκτελέστηκε στις 20.41 τοπική ώρα (3.41 ώρα Ελλάδας), ο 25ος θανατοποινίτης των ΗΠΑ. Ο Ρόμπερτ Γκάρζα 31 ετών εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Τέξας. Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών που διέπραξε πριν από 11 χρόνια. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριζε μέχρι το τέλος ότι δεν ήταν ο ένοχος εκείνου του εγκλήματος.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένειά μου και όλους τους φίλους μου για την υποστήριξή τους, σας αγαπώ... Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους σας", είπε ο Γκάρζα λίγο πριν την εκτέλεση, σύμφωνα με δήλωση που μεταδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τέξας.

Ο 31χρονος είχε καταδικαστεί για τη λεγόμενη "σφαγή στο Έντιμπουργκ", (μια πόλη του Τέξας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών μιας αντίπαλης συμμορίας ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2003. Όμως η θανατική ποινή του επεβλήθη για τις δολοφονίες των 4 γυναικών τέσσερις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2002.

Ο θανατοποινίτης είχε εξαντλήσει όλες τις "εκκλήσεις" του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η 25η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εφέτος, συμπεριλαμβανομένων 12 στο Τέξας, μια αμερικανική πολιτεία στην οποία γίνονται το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα.