Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο απαγωγέας του Κλίβελαντ

Απαγχονισμένο βρήκαν στο κελί του το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) τον Αριέλ Κάστρο, τον απαγωγέα του Κλίβελαντ οι φρουροί της φυλακής όπου κρατούνταν.

Όπως ανακοίνωσε η φυλακή του Οχάιο, ο Κάστρο βρέθηκε να κρέμεται από το ταβάνι του κελιού του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους φύλακες όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο απαγωγέας, που είχε προκαλέσει φρίκη και αποτροπιασμό με τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις πράξεις του είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς δικαίωμα αναστολής, και επιπλέον 1.000 χρόνια κάθειρξης. Το δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. 

Από την καταδίκη του και μετά κρατούνταν σε κελί απομόνωσης.

Διαβάστε ακόμη: Μ.Νάιτ: Η τραγική ιστορία της 3ης κοπέλας της “φυλακής” του Οχάιο

Οι αποτρόπαιες πράξεις του αποκαλύφθηκαν πριν από μερικούς μήνες όταν μια από τις κοπέλες που κρατούσε ομήρους κατάφερε να διαφύγει και να καλέσει σε βοήθεια. Ο 53χρονος Κάστρο κρατούσε τρεις γυναίκες σε υπόγεια κελιά στο σπίτι του στο Κλίβελαντ για περισσότερα από 10 χρόνια. Τις βίαζε και τις βασάνιζε συστηματικά ενώ συχνά κατηγορείται ότι τις άφηνε χωρίς φαγητό και όταν κάποια έμενε έγκυος, τη χτυπούσε για να αποβάλει. Με μια από τις γυναίκες, την Αμάντα Μπέρι, είχε αποκτήσει και ένα κοριτσάκι 6 ετών.  

Διαβάστε: Το ξέσπασμα των θυμάτων του Κάστρο στη δίκη του