Ομπάμα: Δεν έχω αποφασίσει, εξετάζω επίθεση χωρίς χερσαία στρατεύματα

Στο θέμα της Αμερικανικής επέμβασης στη Συρία, που συνεχώς αναβάλλεται, αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αρχηγούς κρατών της Βαλτικής.

Ο Ομπάμα δικαιολόγησε την επερχόμενη απόφαση για επέμβαση λέγοντας ότι η χρήση χημικών από το καθεστώς του Άσαντ εναντίον αμάχων, αποτελεί απειλή τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για όλο τον κόσμο και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

"Ο Άσαντ απειλεί συμμάχους στην περιοχή όπως το Ισραήλ, τη Τουρκία και την Ιορδανία" είπε ο Ομπάμα.

Το χτύπημα στη Συρία δεν θα περιλαμβάνει στρατιωτική χερσαία επέμβαση στη χώρα, ωστόσο, ακόμα ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τις συνομιλίες με το Κογκρέσο και δεν έχει πάρει ακόμα μια τελική απόφαση για το είδος της επίθεσης.  Ωστόσο, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας "στενής, περιορισμένης δράσης".

Ο Ομπάμα επανέλαβε ότι οι 1429 νεκροί από τα χημικά του Άσαντ, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρυ, δεν του επιτρέπουν να να μην αναλάβει δράση και και εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε μια απόφαση,  παρά τη σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων από την πλευρά της Δαμασκού.