Ο πιο εντυπωσιακός χάρτης φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ

Ο Ντάστιν Κέιμπλ από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έφτιαξε τον καλύτερο χάρτη φυλετικού διαχωρισμού που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφορμή για τη δημιουργία του χάρτη αυτού είναι η έρευνα που πραγματοποίησε το 2012 το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ με τις αμερικανικές πόλεις με τη μεγαλύτερη πολυπολιτισμικότητα και συνύπαρξη φυλών.

Ο Κέιμπλ προσπάθησε να δώσει ακριβή αναλογία και κλίμακα στα στοιχεία που χρησιμοποίησε, τα οποία εκτείνονται σε χρονικό ορίζοντα από τις αρχές του 2010 έως τις μέρες μας.

Ο Κέιμπλ χρησιμοποίησε 7 GigaBytes για να σχεδιάσει τις 308.745.538 ακίδες, οι οποίες, αποδιδόμενες χρωματικά όλες μαζί, συνιστούν το χάρτη του αμερικανικού φυλετικού διαχωρισμού.

Οι λευκοί απεικονίζονται με μπλε ακίδες, οι Αφροαμερικανοί με πράσινες, οι Ασιάτες με κόκκινες, οι Λατίνοι με πορτοκαλί και οι λοιπές φυλετικές κατηγορίες, όπως αυτές ορίζονται από την πιο πρόσφατη απογραφή στις ΗΠΑ, με καφέ ακίδες.

Η απεστίαση της φωτογραφίας (zoom out) κάνει μερικές περιοχές να φαίνονται μοβ, εξαιτίας της συνύπαρξης δύο διαφορετικών φυλών σε μία περιοχή. Αυτός όμως δεν είναι ουσιαστικά και ο στόχος: η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών ομάδων ανθρώπων στην ίδια περιοχή χωρίς πρόβλημα;