Στα χέρια του Τζεφ Μπέζος η Washington Post

O όμιλος που εκδίδει την μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα Washington Post συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, στον ιδρυτή της Amazon Inc, Τζεφ Μπέζος, έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Tους κυριότερους λόγους πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Washington Post, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στο δευτεριάτικο φύλλο της εφημερίδας, κατά την ανακοίνωση της πώλησής της.

Η Washington Post επικαλείται την "οικονομική θύελλα που πλήττει τις εφημερίδες" την ίδια ώρα που το internet παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, καθώς και την "ιστορική αλλαγή από την έντυπη στην ψηφιακή τεχνολογία".

"Η Washington Post θα μπορούσε να επιβιώσει υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας και να είναι κερδοφόρος και για το εγγύς μέλλον. Αλλά θέλαμε να κάνουμε περισσότερα από το να επιβιώσουμε", είπε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ντόναλντ Γκρέιαμ και πρόσθεσε: "Δεν υποστηρίζω ότι αυτό μας εγγυάται την επιτυχία, αλλά μας δίνει πολλή μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας".