Φωτογραφίες του Τσαρνάεφ με το λέιζερ ελεύθερου σκοπευτή στο μέτωπο

Φωτογραφίες του βομβιστή της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, με την κόκκινη κουκκίδα από το λέιζερ του στόχου του ελεύθερου σκοπευτή στο μέτωπο έδωσε στη δημοσιότητα ένας αστυνομικός.

Στόχος του αστυνομικού, όπως λέει ο ίδιος, είναι να αντικρούσει την ωραιοποιημένη εικόνα του νεαρού Τσετσένου που δημοσίευσε το περιοδικό Rolling Stone.

Ο υπαστυνόμος της Μασαχουσέτης Σον Μέρφι έβγαλε ο ίδιος τις φωτογραφίες όταν η αστυνομία κατεδίωκε τον Τσαρνάεφ.

Ο Μέρφι, φωτογράφος της αστυνομίας, δήλωσε ότι αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ως απάντηση στη φωτογραφία του Τσαρνάεφ, που τον παρομοιάζει με ροκ σταρ και συγκεκριμένα το Τζιμ Μόρισον, που θα φιλοξενείται στο εξώφυλλο του επόμενου τεύχους του περιοδικού και πρόσθεσε ότι η φωτογραφία του Τσαρνάεφ, αξύριστου με αχτένιστα μαλλιά, ωραιοποιεί "την εικόνα της τρομοκρατίας".

"Αυτό που έκανε το Rolling Stone ήταν λάθος. Αυτός ο τύπος είναι σατανικός. Αυτός είναι ο πραγματικός βομβιστής της Βοστώνης. Όχι κάποιος αξύριστος και αχτένιστος για το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone", ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Boston Magazine, το οποίο την Πέμπτη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του περισσότερες από δώδεκα φωτογραφίες του Τσαρνάεφ.

Το Boston Magazine δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ο Μέρφι "απαλλάχτηκε από τα καθήκοντά του" λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και το καθεστώς παραμονής του στο Σώμα θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Μέρφι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Ντέιβιντ Προκόπιο δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τη σύλληψη του Τσαρνάεφ έγινε χωρίς άδεια.