Με νέες αποκαλύψεις απειλεί τον Ομπάμα ο Σνόουντεν

"Η αλήθεια έχει μπει σε τροχιά και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει", δήλωσε σήμερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για τα αμερικανικά μυστικά προγράμματα παρακολούθησης δημοφιλών υπηρεσιών στο Διαδίκτυο. 

Σε ζωντανή ηλεκτρονική συνέντευξη με την εφημερίδα Guardian, Ο 29χρονος πρώην υπάλληλος της CIA υποσχέθηκε  νέες αποκαλύψεις για την "άμεση πρόσβαση" της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA στα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου. "Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να καταπνίξει αυτήν την υπόθεση φυλακίζοντάς με, ή κάνοντάς με να σιωπήσω. Η αλήθεια έχει μπει σε τροχιά και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει" είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Σνόουντεν απέρριψε  την κατηγορία που του έχει προσάψει ο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι,  ότι είναι πράκτορας της Κίνας, λέγοντας: "Εάν ήμουν όντως Κινέζος πράκτορας, γιατί δεν διέφυγα άμεσα στο Πεκίνο;".  

Ερωτηθείς για τους λόγους που των ώθησαν να καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ στις20 Μαΐου , πριν  από την δημοσίευση των αποκαλύψεων την προηγούμενη εβδομάδα, ο ίδιος εξήγησε πως είναι σίγουρος ότι δεν θα  τύχει μιας δίκαιης  και  αμερόληπτης δίκης στις ΗΠΑ, οι οποίες τον έχουν κηρύξει δημοσίως ένοχο εσχάτης προδοσίας.

"Έπρεπε να μεταβώ, χωρίς εκ των προτέρων επιφυλάξεις, σε μία χώρα με τέτοιο πολιτιστικό και νομικό πλαίσιο που θα μου επέτρεπε να εργασθώ χωρίς να συλληφθώ αμέσως", εξήγησε.