Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

 Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα τεσσάρων νέων ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται στους 68, όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το ABC News, δέκα μόλις ημέρες μετά τον θάνατο 24 ανθρώπων, μεταξύ τους δύο παιδιά, στην πόλη Μουρ.

Μια μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν ενώ μετακινούνταν οδικώς στην διαπολιτειακή οδό 40, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από  ανεμοστρόβιλο, δήλωσε η εκπρόσωπος Οδικών Δικτύων της Οκλαχόμα, Μπέτσι Ράντολφ.

Η επικεφαλής της πολιτειακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας 'Ειμι Ελιότ είπε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Γιούνιον Σίτι και ένας στο Ελ Ρένο.

 Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση εκ των οποίων ένα παιδί, από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές της Οκλαχόμα, περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες "ιδιαίτερα επικίνδυνες", προτρέποντας τους κατοίκους να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο ανεμοστρόβιλος κατευθυνόταν προς την Οκλαχόμα Σίτι με αποτέλεσμα η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μετεωρολόγοι και ειδικοί επί των ανεμοστρόβιλων, παρακολουθούσαν το ακραίο φαινόμενο καθώς πλησίαζε το προάστιο της Οκλαχόμα Σίτι, Γιούκον και μετά κατευθύνθηκε προς τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας.