Στον Λευκό Οίκο ο Βρετανός πρωθυπουργός

Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λαό της Συρίας έδωσαν σήμερα από κοινού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

Ο Κάμερον έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο και με τον Μπαράκ Ομπάμα συζήτησαν για την θέση που θα ακολουθήσει η διεθνής κοινότητα και οι δύο χώρες απέναντι στην Δαμασκό.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην αποστολή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ θα ασκήσουν και πίεση για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης για να βοηθήσουν ώστε να επικρατήσει ειρήνη στη χώρα αυτή.

Παράλληλα, ο Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει τη σφαγή που λαμβάνει χώρα "μπροστά στα μάτια μας" στη Συρία, και σημείωσε ότι η χώρα του θα διπλασιάσει την υποστήριξή της με την προμήθεια μη θανατηφόρου εξοπλισμού στην συριακή αντιπολίτευση. Επιπλέον, χαιρέτισε την συμφωνία του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, για μια διεθνή πρωτοβουλία για διπλωματική λύση και παύση των εχθροπραξιών στη Συρία.

Τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί τη Βοστόνη, για να αποτίσει φόρο τιμής στο λαό της πόλης, μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα του Απριλίου στον μαραθώνιο.