‘Μετάνιωσα που πήγα στην Αμερική-Σκότωσαν τα παιδιά μου”

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου στο Νταγκεστάν, η μητέρα του Τζοκάρ και του Ταμερλάν Τσερνάεφ ξέσπασε εναντίον των ΗΠΑ, λέγοντας ότι μετάνιωσε που μετανάστευσε και έζησε εκεί, πριν από 10 χρόνια.

“Νόμιζα ότι η Αμερική θα μας προστάτευε, θα προστάτευε τα παιδιά μου. Όμως αυτοί πήραν τα παιδιά μου. Είμαι σίγουρη ότι αυτά δεν έκαναν τίποτα κακό” είπε με δάκρυα στα μάτια η Ζουμπεϊντάτ Τσερνάεβα.

“Γιατί τον σκότωσαν; Ας τον έβαζαν φυλακή, ή οτιδήποτε άλλο, τον είχαν ζωντανό στα χέρια τους. Γιατί έπρεπε να τον σκοτώσουν;” ξεσπά μπροστά στην κάμερα , μιλώντας για τον νεκρό 26χρονο Ταμερλάν. 

 

 

Νωρίτερα, μιλώντας στο CNN, η Τσερνάεβα είπε πως αυτό που παρουσίασε η τηλεόραση μετά την επίθεση, με τους αιμόφυρτους τραυματίες στην άσφαλτο, τους ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άκρα κα τους νεκρούς, ήταν ένα σόου.

 "Είδα ένα ενδιαφέρον βίντεο εχθές το βράδυ, το οποίο παρουσίαζε τον Μαραθώνιο σαν ένα θεατρικό έργο. Υπήρχε μπογιά αντί για αίμα, σαν κάποιος να το σχεδίασε, σαν να ήταν ένα σόου", δήλωσε η μητέρα των δύο αδελφών κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν βρίσκεται σε "άρνηση" και δεν μπορεί να δεχθεί την πραγματικότητα , ή αν όντως πιστεύει ότι οι εικόνες από την αιματοβαμμένη λεωφόρο Μπόιλστον είναι πλαστές.