“Παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι”

Ένας άνδρας που δηλώνει ότι είναι ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάγεφ, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, υποστηρίζει την αθωότητα των παιδιών του, εκτιμώντας ότι τα "παγίδεψαν".

"Κατά την άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι", δήλωσε ο Άνζορ Τσαρνάγεφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

"Γιατί σκοτώσανε τον Ταμερλάν; Θα έπρεπε να τον πιάσουν ζωντανό", πρόσθεσε, αναφερόμενος στον 26χρονο γιο του που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αμερικανική αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

"Ο μικρότερος κρύβεται τώρα. Τον περιμέναμε για τις διακοπές", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Τζοχάρ σπουδάζει ιατρική στις ΗΠΑ. "Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει", κατέληξε. 

Την ίδια ώρα, ο θείος τους Ρουσλάν Τσάρνι που μένει στο Μέρυλαντ, δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν στο Κιργιστάν και πήγαν στις ΗΠΑ πριν από οκτώ χρόνια. Η οικογένεια του δεν είχε επαφή μαζί τους και νιώθει ντροπιασμένη για αυτό που έκαναν, είπε σε συνένευξη Τύπου και προέτρεψε τον ανηψιό του Τζοκάρ "να παραδοθεί και να ζητήσει συγχώρεση".

"Εγώ βρίσκομαι εδώ για 10 χρόνια, αυτοί ήρθαν μετά. Δύο χρόνια μετά", δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει χθες με τον μεγαλύτερο αδελφό, τον 26χρονο Ταμερλάν και ο οποίος σκοτώθηκε μερικές ώρες αργότερα από την αμερικανική αστυνομία.

"Θλίβομαι γι' αυτό που λένε ότι έκανε", πρόσθεσε ο Τσάρνι αναφερόμενος στην επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης την Δευτέρα. "Είναι τρελό, δεν είναι δυνατόν, δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν είδα την είδηση στην τηλεόραση, διερωτήθηκα πως ήταν δυνατό να έχει γίνει αυτό. Είναι τρελό", σημείωσε.