Στίβεν Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα έχει 1000 χρόνια για να εγκαταλείψει τη Γη

Ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ προειδοποίησε σήμερα το ανθρώπινο είδος ότι, αν θέλει να επιβιώσει στο μέλλον θα πρέπει "να εγκαταλείψουν το εύθραυστο  πλανήτη”. 

Η ζοφερή πρόβλεψη του Χόκινγκ είναι ότι οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν την επόμενη χιλιετία από τη Γη γι αυτό και πρέπει να στραφούν την περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Μιλώντας στο Cedars-Sinai Medical Center στο Λος Άντζελες, ο 71χρονος επιστήμονας είπε χαρακτηριστικά: “Αν κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σύμπαν, θα μπορούμε -κατά κάποιο - τρόπο να το ελέγξουμε” . 

Ο καθηγητής Χόκινγκ - γνωστός κυρίως για τη θεωρητική εργασία του για τις μαύρες τρύπες - έστρεψε το ενδιαφέρον του στη φύση της γένεσης του Σύμπαντος, ενώ οι θεωρίες του εμπλουτίστηκαν σημαντικά από τις ανακαλύψεις του δορυφόρου COBE. 

Αν και καθηλωμένος εδώ και χρόνια σε αμαξίδιο εξαιτίας της αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης από την οποία πάσχει, ο Χόκινγκ παραμένει δραστήριος . Μάλιστα, το 2007, βρέθηκε σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και αιωρήθηκε σαν αστροναύτης, μέσα σε προσομοιωτή διαστημικού αεροσκάφους.