“Συγγνώμη” για την εξωσυζυγική του σχέση ζήτησε ο Πετρέους

Δημόσια συγγνώμη για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε ζήτησε ο πρώην επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους. Στην κίνηση αυτή προέβη στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τους βετεράνους του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Αυτή ήταν και η πρώτη δημόσια ομιλία του στρατηγού από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο και επλήγη η καριέρα του.

"Η ζωή δεν σταματάει εξαιτίας ενός τέτοιου λάθους. Μπορεί και πρέπει να συνεχίζεται" ανέφερε ο Πετρέους αλλά αναγνώρισε τις συνέπειες που είχε στην οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή.

"Γνωρίζω ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταπραΰνω τον πόνο που προκάλεσα στους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και σε άλλους. Μπορώ, ωστόσο, να προσπαθήσω να προχωρήσω με έναν τέτοιο τρόπο, ο οποίος συμβαδίζει με τις αξίες που πρέσβευα προτού παραστρατήσω και, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να επανορθώσω σε εκείνους που πλήγωσα και απογοήτευσα", είπε ο Πετρέους, καταχειροκροτούμενος πριν και μετά την ομιλία του.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο 'πρωταγωνίστησε' ο Πετρέους και η βιογράφος του Πόλα Μπρόντγουελ, η οποία ήταν επίσης παντρεμένη, προκάλεσε τις αντιδράσεις του Τύπου, ακόμα και τα σχόλια κωμικών, αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί την σχέση του και να παραιτηθεί.