Πήρε το απολυτήριο λυκείου μόλις στα… 106 της!

Η Ρίμπα Ουίλιαμς από το Οχάιο των ΗΠΑ δεν έιναι μία συνηθισμένη απόφοιτος λυκείου, καθώς πήρε το απολυτήριό της σε ηλικία όχι 17, αλλά 106 ετών.

Παρόλο που η Ρίμπα τελείωσε το σχολείο το 1925, δεν πήρε ποτέ το απολυτήριό της λόγω μιας εργασίας που της ανατέθηκε από ένα καθηγητή της. Πιο συγκεκριμένα, αρνήθηκε να ξαναδιαβάσει το βιβλίο που της είχε δώσει γιατί δεν της άρεσε να γράψει εργασία πάνω σ' αυτό.

Ακόμα και μετά από 88 χρόνια όμως, το απολυτήριο έμεινε μία ανεκπλήρωτη επιθυμία για τη Ρίμπα. Το βάρος της αδικίας που έγινε στις αρχές του περασμένου αιώνα εις βάρος της, δεν σταμάτησε να την απασχολεί ούτε όταν απέκτησε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Η ιστορία της μαθεύτηκε μέσα από κάποιες τοπικές εφημερίδες και όταν έφθασε στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου, αυτό αποφάσισε ομόφωνα να της δοθεί το απολυτήριο. Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου επισκέφθηκε την -καθηλωμένη πλέον στο κρεβάτι- Ρίμπα στο σπίτι της και σε μία ειδική τελετή με κάθε επισημότητα της απονεμήθηκε το πολυπόθητο πιστοποιητικό.

Η ίδια είπε χαρούμενη στους συγγενείς της που είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή "δεν είναι καταπληκτικό;".