Συνάντηση Ομπάμα με αμερικανούς-άραβες ηγέτες

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε με αμερικανούς-άραβες ηγέτες, οι οποίοι τον κάλεσαν να στείλει μήνυμα ελπίδας στον παλαιστινιακό λαό, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του τον επόμενο μήνα, στη Μέση Ανατολή, ακόμα και αν ο Λευκός Οίκος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη για να ξαναρχίσει η ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική πρωτοβουλία.

Ο Ομπάμα φιλοξένησε περίπου 10 ηγέτες στο Λευκό Οίκο, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη διεξαγωγή συνομιλιών με τους εκπροσώπους των μεγάλων εβραϊκών οργανισμών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα ταξίδια του στο Ισραήλ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τις ημερομηνίες για το ταξίδι, αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι ο Ομπάμα θα αρχίσει το ταξίδι του στο Ισραήλ στις 20 Μαρτίου.

Στη Μέση Ανατολή ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να έχει χωριστές συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και το βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Ο Ομπάμα αναμένεται "να επαναλάβει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ" ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Πολλοί Παλαιστίνιοι είναι απογοητευμένοι από την αποτυχία του Ομπάμα να κάνει περισσότερα για να προωθήσει μια ειρηνευτική συμφωνία, παρά το γεγονός ότι δήλωσε, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ότι η Μέση Ανατολή είναι προτεραιότητα.